Veel Gestelde Vragen

1 . tonerverbruik / toner besparen tips

Hieronder vindt u besparen tips en algemene informatie over het tonerverbruik van laserprinters :

1. De printer maakt gebruik van alle kleuren bij het kalibreren of wanneer u de printer opnieuw starten. Daarom raden we u aan de printer elke keer optestarten wanneer u hem nodig hebt om af te drukken .
2. Even in de standby- modus want de printers kalibreren op regelmatige tijdstippen om de toner te controleren. Deze operaties verbruiken de toner.
3. Bij afdrukken zwart-wit , raden wij u aan om over te schakelen naar " monochrome print" ( grijstinten ) in de printerinstellingen. Anders , dan voegt de printer automatisch de kleuren en mengt ze samen om de zwarte kleur te krijgen .
4.Geel toner wordt gebruikt voor elke afdruktaak om het merk van de fabrikant ( nauwelijks zichtbaar voor het blote oog ) te drukken . Deze merken zijn een latere identificatie volgens de overeenkomst tussen printerfabrikanten en " geheime diensten " wereldwijd.
5.In het algemeen wordt meer toner gebruikt bij de verwerking van afzonderlijke afdruktaken dan voor banen die bestaan ​​uit meerdere pagina's.
6.Almost alle voorkomende kleuren zijn zogenaamde secundaire kleuren . Dit betekent dat e . g . voor een groene drukt beide cyaan en geel ( meestal zelfs magenta ) worden in een bepaalde mengverhouding . Dienovereenkomstig worden alle kleuren verbruikt .
7.Het berekening van de afgedrukte pagina's is gebaseerd op 5 % dekking per A4 - pagina . Dit betekent dat zodra een foto of afbeelding met meer dan 5 % dekking wordt afgedrukt , de pagina's worden niet meer apart geteld , maar in percentages .
In de praktijk : Als u foto's afdrukt met een dekking van 10 % per vel , de printer telt twee pagina's per afdruk . Deze informatie wordt later opgeslagen op de chip . Afhankelijk van de dekking afgedrukte berekent de chip de resterende capaciteit van de patroon .

Voorbeeld :
De tonercartridge heeft een capaciteit van 1.000 pagina's . De eerste vijf pagina afgedrukt met een dekking van 10 % . Theoretisch zou de printerstatus nu aan dat er een resterende capaciteit van slechts 490 drukken , omdat ervan uitgegaan dat de volgende prints worden bedrukt met dezelfde dekking . Echter, deze gegevens berekend en regelmatig bijgewerkt. Helaas is deze berekening werkt alleen in theorie . Aangezien deze updates worden gemaakt met specifieke intervallen , is het goed mogelijk dat de aangegeven tonerstatus abrupt daalt .
Daarnaast meeste patronen beschikken over een toner niveausensor die de nauwkeurige tonerstatus en / of hoeveel afdrukken kunnen worden gemaakt met deze hoeveelheid toner bepalen . Elke keer dat de printer kalibreert , de sensor verzendt deze informatie naar de chip . De capaciteit berekend door de chip wordt dus geactualiseerd en aangepast op het display.