Retour en RMA Policy

Retour & Refund Policy

Bedankt voor je aan koop bij Kleurtoner.nl
Ben je niet helemaal tevreden met je aankoop, we zijn er om je te helpen.

RMA

Kleurtoner is lid van het Qshops Waarborg. Met betrekking tot het retourrecht geeft u dit als klant bij kleurtoner extra zekerheid bovenop de standaard wet- en regelgeving zoals bedenktermijn en een maximale termijn voor een retourstorting. Deze regels zijn opgesteld door de Consumentenbond en zijn voor alle online en fysieke winkels in Nederland gelijk. Voor een consument gelden er ook plichten die vergelijkbaar zijn met een aankoop in een fysieke winkel. Het verbreken van een verzegeling, in gebruik nemen van een artikel of een installatieproces dat niet meer teruggedraaid kan worden resulteert in een waardevermindering die kan oplopen tot 100%. Het herroepingsrecht is van toepassing op consumentenaankopen, niet op zakelijke aankopen.
 

 * Heeft u een vraag over de wet- en regelgeving? Neem dan contact op via het Contact formulier

 * Heeft u vragen over het retourneren van een product? Neem dan ook contact op via het Contact formulier.

 

Wel of geen Retour recht - Over de verpakking:
Printersupplies zijn artikelen die na opening beperkt houdbaar zijn en kunnen gevoelig zijn voor stof, vingerafdrukken en (zon)licht. De verpakking van een cartridge, Drum of toner is daarom belangrijk voor de houdbaarheid en kwaliteit van het product. Artikelen zijn hierdoor vaak verzegeld, vacuüm verpakt of verpakt in stof/lichtdicht materiaal. Dit soort verpakkingen zijn na het openen niet meer te verzegelen.

Een voorbeeld : printersupplies 

> Wat kan niet. 

U bestelt als klant een verbruiksartikel voor uw printer, u pakt het uit en bij de installatie komt u erachter dat het artikel niet past of van het verkeerde type is. Het artikel blijkt dus niet voor uw printer geschikt te zijn. Omdat het artikel volledig is uitgepakt is, is de verzegeling verbroken en is het onverkoopbaar en geldt er een waardevermindering van 100%.

> Wat kan dan wel.

Uitpakken van een product is niet nodig om de juistheid te controleren. Op de verpakking van een artikel de omdoos staat altijd het unieke nummer of wel OEM nummer of produkt nummer, vaak het soort product en voor welke printers het artikel geschikt is. Het nummer van het artikel kunt u controleren op het oude (lege) artikel, via de zoekfunctie op de website, in de handleiding van uw printer of bij ons service team. Hiermee kunt u eenvoudig controleren of dit het juiste artikel is, en is  dan het openen van de verpakking niet nodig. Een verkeerd besteld artikel in een gesloten verpakking ruilen wij  ten allertijde graag voor u om.

 

Een RMA aanmaken :

Door in te logen op uw account kunt u in het menu op uw persoonlijke gegevens pagina een retour RMA aanmaken voor het betreffende artikel als deze fout is besteld en ongeopend is. Voor niet goed functioneert producten kunt u ook een retour aan maken met een fotobewijs van de foutmelding en/of de afdruk fout van het betreffende product.

Deze worden dan door ons beoordeeld en waar nodig gerestitueerd of vervangen voor een goed werkend product.